歡迎光臨

Agoda.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港

Booking.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港
返回列表 發帖
Google 贊助廣告

Dingo家(6日5夜)曼谷自由痕...相片re-size了

我們一家終於安全地完成行程回來了!
下午上機,夜晚政變,時間arm arm好!
(在此特別嗚謝各位網友所提供的資訊,使本旅程得以順利進行... )

日期:14-9-2006 to 19-9-2006
目的地:曼谷
團員ingo仔(團長)
       Dingo女
       Dingo媽
       Dingo妹
買票:萬福
航機:CI(1155去,1455返)
酒店:Unico(2 bedrooms suit)5晚

現在正處理千多張相片,與大家分享!!!

第一次post相片,需要花黑占時間處理,請勿見怪...

(第一天)
於早上0900集合,各團員都懷著興奮o既心情出發...
坐住一架好似觀光每間航空公司o既機場線巴士,左轉右轉o甘,轉左去機場....

傳聞好多乘客都會响飛機上面餓死(口號: 寧死不吃飛機餐;吃了肚疴唔得閒),所以本家準時於上午10:30到機場M記食番個包,同用e-ticket check-in;P

M

2006-9-25 02:53 AM

上了飛機,見到香港仲落緊雨,好擔心曼谷都一樣....無得四圍走.....

2006-9-23 03:00 AM

當飛機航行穩定,我坐回座位不影相時,本旅程第一件怪事終於出現了.....

我發現.....--->我對脚無位放,因為座位太窄......(本人Dingo仔,身高6呎1,但體重是210磅)
正當考慮將對脚放出行人通道時,我o既敵人己經殺到...........

......---->飛機餐車

IQ題:
問題1:到底肥人坐飛機時,對脚應該放係邊呢?...
問題2:對脚已經未揾到位放,再加埋盤飛機餐入嚟我個位度,我可以點做呢?...

答案:  雙脚盡屈+縮肚腩 2小時
每日都眼訓....點算???

又有家庭樂之遊記 !
我的遊記存集

為何這裡這麼寒冷.......

Google 贊助廣告
現在正處理千多張相片,與大家分享!!!

有排睇喎....:L

慢慢黎喇... ..實等你0既!!
~ ☆ ~  學海無涯....未學先要捱....返學如地獄生涯...~ ☆~

經過側身屈脚縮肚2小時後,我們終於到曼谷了!...

2006-9-25 03:00 AM

Dingo

真開心丫!...曼谷無落雨呀!.....
.jpg

等酒店房相 ~~~
加油 ~

thank you for sharing...super

Dingo仔,身高6呎1,體重是210磅, 飛機餐 x 1 not enough ?

原帖由 Me 於 2006-9-23 01:19 PM 發表
thank you for sharing...super

Dingo仔,身高6呎1,體重是210磅, 飛機餐 x 1 not enough ?

如果肚餓真係x2都唔夠,但回程時為了多D坐位空間,所以無要飛機餐了....
其實現在的飛機餐已經比多年前進步了,起碼小見了黑蚊蚊的生果,和杰達達的餸汁.....

未到酒店前,係機場7-11買電話咭同換小小泰幣
網友們所說的Happy咭(1盒2咭)已經停產了,之後一天到了siam.P的專門店得知因為promotion已經過了,所以買了2張獨立的happy咭--->打回香港只是5匹/1分鈡...好抵,但本地通話便要2匹/1分鈡(沒有免費聯通了)

今次的酒店Unico我們非常滿意及值得推介給綱友,因為有以下優點:
優點1 : 全酒店的服務員都非有善和有禮,特別是接待處的靚姐姐,行程中她接了我們很多的問路電話及寫了很多泰文地址給我們每日景點給司機看,如果外面落雨便安排外面的警衛幫我們截的士,去大皇宮等地方她建議我們自已搭船(因為酒店去碼頭非常近)不要坐的士,坐BTS 3個站就到
優點2 :行3分鐘便到BTS站
優點3 :BTS站下已經有3處食店...將軍大碗拉麵/香港义燒/地道燒海鮮店(好平)
優點4 :街口已經有7-11同family-mart
優點5 :房間非常新淨,每日都將我們宵夜後的碗碟杯洗完後再放得整整齊齊,最攪笑係會幫你摺好每日亂拋的衫褲

缺點1 :酒店太新,只開一部升降機
缺點2 :小小泳池,健身室,大堂
缺點3 :不是每個服務員都識英文(除了靚姐姐)

學打中文字,好辛苦<---不如買塊 手寫板...

你宜家個遊記用手寫板定係打中文?

我去遊行未試過影相多過300張....你影左千多張....好多:L
珍愛生命 永不放棄
I Love Life

努力..努力....追追追 !!!!
我要去旅行....我要去探人....我要去開眼界....我要努力向上 !!!!

今天過後會說再見謝謝你好...日後會這樣嗎 ...鳴謝你一手一腳令我牽掛....

Dingo仔,間酒店唔錯wor ,請問價位如何?
唉...走難呀!!

原帖由 口廿田 於 2006-9-24 01:19 AM 發表
學打中文字,好辛苦<---不如買塊 手寫板...

你宜家個遊記用手寫板定係打中文?

我去遊行未試過影相多過300張....你影左千多張....好多:L

我學了打中文字每3分鐘打一個字,仲要經常要問我女人---Dingo女,比佢鬧死,所以為了寫這次遊記,我買了現在的[銀鋼小蒙恬],寫得好快o架!

因為我們帶了3部相機,係唔係都影,所以影了很多相,剩係分類都有排攪...招牌又影,杯又影,碗又影,o個 D手指呀,脚指呀,頭髮呀...乜都影一餐,...好似碎屍案嘅相o甘,有好多都無乜用....

原帖由 pancake 於 2006-9-24 02:46 AM 發表

本來book HopeLand的,o個陣時$900(2 bedrooms),可惜full左,而這次的Unico要$1230/晚

如果唔係好似我一樣要照顧團友,其實我建議book2間單人房已經很足夠空間了,因為我們看過單人房間都好舒適

原帖由 Dingo仔 於 2006-9-24 02:51 AM 發表
[quote]原帖由 pancake 於 2006-9-24 02:46 AM 發表

本來book HopeLand的,o個陣時$900(2 bedrooms),可惜full左,而這次的Unico要$1230/晚 [/quote]
間hotel咁新淨,個價都Ok喎
Thx
continue please!
唉...走難呀!!

這間酒係BTS站(泰文:倉隆史),沿樓梯落去7-11左轉入巷3分鐘便到達(如圖),好方便o架!!!

7-11